Americanos and cars

Grappig is dat, de Amerikanen maken van alles lijsten, van de slechtste auto’s door de eeuwen heen tot aan lijsten van mogelijke terroristen. Maar, vandaag zouden we het over auto’s hebben. De auto waar we het vandaag over hebben werd gebouwd door de amerikaan Uriah Smith uit Battle Creek, dat ligt in Michigan. Op de voorzijde is een paardenkop geplaatst, die daar niet voor de sier zat, maar dienst deed als benzinetank. Daarnaast was het bedoeld om de op dat moment nog aanwezige paarden in het straatbeeld niet te laten schrikken. We weten dat de auto uit 1899 stamt en bovenaan staat op de lijst van 50 slechtste auto’s. Er is echter geen enkel exemplaar bewaard gebleven, zoals er ook niemand is die kan beweren dat deze foto, cq tekening, niet een vervalsing is. Of dat ik dit hele verhaal uit mijn duim heb gezogen. Maar het laatste zult u dan toch met bewijzen moeten staven. Ook deze (paarden)wagen krijgt overigens geen plek in mijn virtuele garage.

bVision Photography

17 Comments

 1. Ik vind een koets toch meer charme hebben. 😉

 2. Het is een go d alternatief voor een tweede “gouden koets”. Per slot van rekening zitten we straks naast een koning ook met een koningin opgescheept.

 3. Ha Sjoerd,

  Het zou me niks verbazen als het wel zo is. oma

 4. Dat is een raar beeld. Ik zat al meteen de benen te zoeken van het paard. Maar die zijn er dus niet… heel vreemd.

 5. ’t heeft vast iets met de pk’s te maken en ik denk ook dat het een grap is, met zoiets durf je je toch niet op straat te vertonen 😉 (Misschien iets voor Irene?)

 6. Hij is wel heel apart inderdaad…
  Vaagheid ten top! 🙂
  Doet me denken aan mijn computer, die gaat niet beter op dit moment. Zucht… Naja, morgen vrij.
  sorry ik dwaal af.
  Het beeld van paardenkop voorop was dan wel weer heel slim bedacht.

 7. Rare jongens, die Amerikanen …

 8. Ik denk dat lijsten maken, de boel ordenen, overal op aarde voorkomt, dat is iets menselijks. Net als de ontwikkeling van alles, zoals de auto!
  In het begin nog erg lijkend op zijn voorganger, de koets.

 9. Ik geloof je wel… jammer dat er geen enkel exemplaar bewaard werd, is echt wel mooi en apart zo met die paardekop als benzinetank. Ja, zo wil ik er wel eentje !

 10. jammer dat daar geen exemplaar van overgebleven is.

 11. leuk om te zien zeg,
  heel apart die paardekop.

 12. Amerikanen doen alles, maar dan ook alles in ranglijsten… wel eens vervelend, maar dat is hun competitieve maatschappij nu eenmaal…

 13. ik zou mr kapot schrikken als ik er nu eentje tegen zou komen

  Love as always
  Di Mario

 14. Ziet er geinig uit en laat weinig achter op straat vergeleken met echte paarden volgens mij.

 15. Grappig is het plaatje wel in ieder geval.. 😀

 16. Ik geloof je wel hoor, dat de Amerikanen zulke modellen ontwierpen.
  Haha een half paard om de benzine in te doen.
  Fijne zaterdag.

 17. Ik heb niets met paarden. Toch zijn het heerlijke beesten op brood. Dat weer wel.

Geef een reactie