photoshop creatief…

bVision Photography

Als je een zondag gepland hebt als hobby en werkdag en besloten hebt om voor de afwisseling eens niet op jacht te gaan, heb je natuurlijk zeeën van tijd om aandacht te besteden aan andere hobby’s zoals het gebruik van Photoshop. Dan wel met een techniek waar niet de foto centraal staat maar de manier waarop deze in Photoshop wordt gebruikt. De gehanteerde techniek is eigenlijk heel eenvoudig. Neem een statief, zet een camera erop, maak een basisfoto en met dezelfde instellingen maak je een aantal foto’s waarop iemand in verschillende poses ronddwaalt. Kan ook op een bank of zo waar je iemand drie keer naast elkaar zet.

bVision Photography

De eerste foto wordt gebruikt als basisfoto waar de volgende vier foto’s er als layer bovenop worden geplaatst. Deze layers worden uitgelijnd en volledig gemaskeerd waarna alleen het figuurtje uit de layer wordt gegumd en zichtbaar wordt gemaakt op de onderste basislaag. Het is uiteraard iets moeilijker dan zo eventjes in het wilde weg beschreven, maar best wel een leuke oefening om te doen. Een techniek die voor herhaling vatbaar is. Nu nog even een model zoeken en het bos in.(klik foto = big photo)
De techniek staat beschreven in het blad Photoshop creative nr 38. Ik geloof dat ik me later echt eens ga toeleggen op dat programma. Het is niet alleen te maken met Photoshop CS5 of Elements, maar uiteraard ook met andere programma’s

bVision Photography

20 Comments

 1. Leuk deze spielerei heb ik ook es uitgeprobeerd met m’n dochter in de woonkamer. Ze had dan wel telkens een andere outfit aan en zo leek t net of er was een heuse party aan de gang ook al figureerde zij voor alle gasten 😉

 2. erg leuk, maar met de simpele fotobewerkingsprogramma’s gaat het niet zo goed als dat jij het gedaan hebt.

 3. Dit doe ik je nog niet na, want de kennis van Photoshop gaat bij mij tot het kunnen verkleinen en bewerken van foto’s voor onze weblog. Ik kan van jou dus nog veel leren.
  Grtz Albert

 4. Op die manier kan ik mijn tuin volzetten met mijn lief.

 5. Ha Sjoerd,

  Een model zoeken?
  Je hebt er al vier.
  Leuk gedaan, zelf vind ik het ook leuk om mee te spelen, gebruik paint shop. oma

 6. En zo heb je snel een drieling. Gelukkig wordt het straks er nog maar eentje. Met genoeg geluid ben ik bang.

 7. Echt mooi gedaan.
  Zo jammer dat ik geen bal verstand heb van photoshop.

 8. oh dit is echt leuk, wil ik ook.
  moet me toch eens verdiepen………..

 9. mooi gemaakt. net echt.
  dit ga ik ook ooit eens proberen.
  alleen eerst een slachtoffer zoeken om op de foto te laten poseren.

 10. Ik geloof dat ik dubbel zie… 🙂
  maar inderdaad wel een hele leuke techniek!

 11. Gaaf, dit! Had gehoopt met een paar weken verplicht thuis zitten aan dit soort experimenten toe te komen maar helaas…Mooi resultaat, Sjoerd!

  En in reactie op je vorige logje: wij zijn inderdaad zèlf schuldig aan die hele crisis. Al hadden de banken en overheden natuurlijk veel eerder moeten ingrijpen.

 12. Altijd leuk om zo wat te spelen!

 13. Dat is een leuk gebruik van photoshop. Ik hoop dat ik ooit de rust (en het geduld) kan vinden om er voor te gaan zitten en het te leren. 😀

 14. Wel een heel gepriegel om de randjes netjes te krijgen is mijn ervaring, leuk is het zeker.

 15. wat erg leuk, moet dit experiment ook eens uitproberen…

 16. Altijd leuk zo’n foto. Goed voor je creativiteit.

 17. Ollie kent daar de kl… van , maar het is wel knap en interessant !

 18. Dat is leuk…!!
  Ik ken nog lang niet alle mogelijkheden van photoshop.
  Fijne dag vandaag.

 19. Een verbluffend resultaat dat mij meteen overtuigt en tegelijk nieuwsgierig maakt.

 20. ja, dat is wel een leuk effect! Het bos vol met dezelfde persoon.

Geef een reactie