Volkswagen Karmann Ghia 1955-1974

bVision Photography

Vandaag weer wat zelfgeschoten plaatjes van deze antieke volkswagen type 14(3031) ofwel de Volkswagen Karmann-Ghia. Ontworpen door het Italiaanse ontwerpbureau Ghia en gebouwd door Karmann. Dit exemplaar is van de band gerold in 1971. Uiteraard met een 4 cilinder luchtgekoelde boxermotor. Deze werden verkocht als sportwagen, maar dit was niet echt het geval. Het wagentje was gebaseerd op allemaal verkrijgbare onderdelen van de kever, want het moest wel goedkoop blijven uiteraard. Deze Karmann is gespot in Heerlen.

bVision Photography

Uiteraard werd er in de loop van de jaren, ik dacht in 1961 een nieuw model gelanceerd, het type 34, maar type 14 bleef favoriet en daarvan werd de productie na verloop van tijd naar Brazilië verplaatst. Een mooie auto en mijn virtuele garage waardig.

bVision Photography

17 comments to Volkswagen Karmann Ghia 1955-1974

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Comment Spam Protection by WP-SpamFree