Orchideeënshow Landcommanderij Alden Biesen

bVision Photography

Gisteren waren we in naar een grote orchideeënshow in de Landcommanderij Alden Biesen in Rijkhoven(België). Oh men, schitterend gewoon. Ik heb nog nooit zoveel verschillende orchideeën bij elkaar gezien. De Landcommanderij Alden Biesen beslaat een groot oppervlakte en een achttal zalen waren daarvan gevuld met showorchideeën van verenigingen en stands van kwekers, In de kelders van het slotgebouw waren ook orchideeën te koop, en u raad het al, we hebben een paar orchideeën gekocht die normaliter niet in de handel verkrijgbaar zijn. Zoals een Sobralia Macrarantha Guatamala, een orchidee die twee meter hoog is en lijkt op een bamboestengel met orchdieeen aan de boverzijde in plaats van bladeren. Het ander uiterste hebben we uiteraard ook meegenomen, een klein op schors groeiend plantje, de bulbophyllum falcatum. Daarnaast kregen we als bezoeker van de show sowieso nog een plant per persoon mee, wel zelf oppotten aldaar… Maar dat is wel het makkelijkste wat er is. Een zeer geslaagde dag. Voor de liefhebbers, het licht in de buurt van Bilzen in België en je kunt alles vinden op orchilim.be. Als referentie, zelfs de Hortus uit Leiden was er vertegenwoordigd, naast een vijftigtal andere exposanten. Ook Rik Claessen uit Nederweert, die hier al eens vaker voorbij is gekomen, stond daar met een show en een verkoop stand.

bVision Photography

16 comments to Orchideeënshow Landcommanderij Alden Biesen

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Comment Spam Protection by WP-SpamFree