Porsche 944

bVision Photography

Deze Porsche 944 uit 1984 trof ik aan op een kleine parkeerplaats in het dorpje Merkelbeek. Ik neem het u niet kwalijk als u niet weet waar het ligt. Het ligt tegen Brunssum aan. Hij ziet een beetje “sjebbetig” uit, een normaal Nederlands woord kan ik er niet voor vinden. Sjofel komt volgens mij het beste in de buurt. Ik denk dat de eigenaar met een busje cleaner en was een heel eind komt om dat gevoel weg te nemen. Opmerkelijk is dat de meeste Porsche rijders dit instapmodel links lieten liggen omdat voor de afwisseling hier de motor voorin lag. Het was een betrouwbare auto en als opvolger van de mindere Porsche 924 deed hij het uitstekend. De opvolger, de Porsche 968 is zelfs bij het publiek bijna niet bekend. Voor zijn leeftijd, bijna 30 jaar, ziet deze auto er nog goed uit.

bVision Photography

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

12 Comments

 1. Ook wel de ‘Audi Coupé’ genoemd door mensen die Porschebezitters willen plagen, omdat het verhaal gaat dat het model van oorsprong voor Audi bedoeld was.

 2. Mooi dingetje!
  Poetsen noodzakelijk 😀

 3. Ik vind dit wel een mooie Porsche, het verschil met de 924 was vooral dat die bij Audi werd gemaakt en de 944 een echte Porsche was. Een 968 zie je inderdaad helemaal bijna niet, die zal wel heel kort verkocht zijn.
  Rode auto’s verkleuren allemaal snel, die kleur is niet zo duurzaam, te vaak met cleaner behandelen levert dan weer een witte Porsche op?

 4. ziet er inderdaad nog heel goed uit voor zijn jaren

 5. Onaardig was deze niet, maar ….. vind hem niet echt tot de verbeelding spreken.

 6. Voor mijn gevoel is het niet de mooiste Porsche, maar hij kan er in je virtuele garage toch best op door.

 7. Ik heb ook niet zoveel met Porsche. Brillie mag deze van me hebben 😉

 8. Dit is voor mij de Porsche die wel Porsche is, maar meer ook niet 😉 .
  Salu2 Albert

 9. Ja, even een flinke poetsbeurt, en hij glimt als een rode parel.

 10. een rood duiveltje

 11. Een flinke wasbeurt helpt misschien ook al..!!
  Fijne dag vandaag.

 12. Kijk aan… eindelijk een auto die ik kan waarderen. Al is het wel eentje die niet zo stevig op de weg lag dan die ik nu rij. Toch top.

Geef een reactie