De Mac krijgt concurrentie

Vandaag zou ik het niet meer over het hebben van geen weer meer hebben. Dus een ander onderwerp. Wat opvalt als je zo door de verschillende delen van Europa rijdt zijn de wegrestaurants. In duitsland vind je daar vrijwel alleen maar BurgerKings langs de grote weg, heel af en toe zie je een eMmetje voorbij komen, maar vrijwel altijd moet je dan van de autoweg af. Trouwens het lijkt ook wel of er in Oostenrijk heel erg weinig McDrekjes zijn, en die weinige McDrekjes krijgen daar een geduchte concurrent bij volgens het onderstaande plakkaat wat ik aantrof in Kufstein. Ik ben benieuwd wanneer ze daar de naam Mc Knödl i.o.v. de Grote McDrek Boss moeten aanpassen… Die zal dit echt niet leuk vinden. Niet mijn favoriete eten, maar ik kan me voorstellen dat er zoveel verschillende soorten van zijn dat je hier een zaakje mee begint.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

 1. die Mc’s zijn aan mij niet besteedt, bah vind t echt niet lekker 🙁

 2. Rare met fastfood is kom er vrijwel nooit maar als ik er ben eet ik me rond 🙂

 3. Ha Sjoerd,

  Knödels zijn heerlijk en gezonder dan mcM, dat zal zeker een concurentie strijd kunnen worden.
  mcM raakt nu al gefrustreerd. oma

 4. Knödelsuppe daar had mijn moeder het altijd over. Oostenrijkers zijn gek op Knödels en je zal dan ook wel een K gaan zien i.p.v. de M langst de snelwegen. 😉

 5. Ik eet het alleen als we op vakantie gaan op door reis.
  🙂

 6. Hebben ze er ook een echt restaurant in de buurt? 😉

  Love As Always
  Di Mario

 7. We hebben hier de McAPP op de telefoon, we weten iedere Bigmac probleemloos te vinden, maar voor de afwisseling wil ik heus ook naar de McKnödl!
  (ik vraag me af of je een deel van een naam kunt beschermen, helemaal als het gaat om iets als Mc. Denk aan vliegtuigmaatschappijen met Air in de naam, daar zijn er ook een boel van!)

 8. Ook dit is weer een smaakverhaal. Wat je wel of niet lekker vindt. Grtz Mara

 9. In Spanje noemen ze de MacDrive, een MacAuto, ook leuk bedacht

 10. Al die snackketens laat ik over het algemeen lekker links liggen. De enkele keer dat ik eens bij een Mac kom, dan heb ik genoeg aan een frietje.

 11. Mij zal je er nooit zien, hoe het ook heet.

 12. Ik ben benieuwd! Want I LOVE Knödl! 🙂
  Ik vind het zo lekker, of met spek of spinazie.. Beetje boter en parmesan. Mjammie! Toch wel mijn lievelingseten geworden naast pasta. Dus ben bang dat ik vaak daar ga landen.
  overigens weinig mc donalds?
  In kufstein, Wörgl, St. Johann & Kufstein is er 1tje. 🙂 Bovendien over de Gerlospass ik geloof in Mittersill is er 1 en in het Zillertal zijn er ook meerdere. 😉
  Ook hier zijn we bedolven on der de mc drek.

 13. In geval van nood of dergelijk (eens in de drie of vier maanden) kan zo’n McDrekje danwel B-kingetje er bij mij wel in.
  Ik zou het niet wekelijks voorgeschoteld willen krijgen.

 14. voor mij geen fastfood keten eten … hier bij ons in de buurt gaan ze er toch zeker niet wel twee naast elkaar zetten , mij zullen ze er niet zien

 15. Fastfoodketens zijn een ramp voor de aarde! Weg er mee.

 16. Ze komen wereldwijd voor, ze zijn succesvol, de big mac’s smaken overal hetzelfde (ik ben enigszins ervaringsdeskundig), en toch blijf je over Mcdrec praten, hetgeen m.i. niet uit hun formule blijkt. Die van de King vind ik eigenlijk wel lekkerder maar smaken verschillen, wat men niet lekker vindt is per definitie niet meteen slecht. Overigens geldt de eerste zin ook voor de Kingketen.

 17. Dan zal je nog eens terug moeten om te gaan zien hoe dan de stand van zaken is…!
  Fijne dag vandaag.

Geef een reactie