Karman Ghia

bVision Photography

Dit is het oermodel volkswagen wat mijn liefde heeft aangewakkerd om over te gaan tot de aanschaf van onze MG. Het lijkt er in de verste verte niet op, maar heeft een beetje dezelfde eigenschappen. Het lijkt op een pure sportwagen, maar deze Karmann Ghia Coupé zoals die officieel heet, heeft maar 50 pk on board. Het motortje is 1584 cc en is volgens mij afkomstig uit de Volkswagen1600 ponton.

bVision Photography

Toch ben ik verliefd op deze eigenwijze opdonder. De Karmann uit deze aflevering komt uit 1974, en wacht even, kostte toen 6.385 euro’s. Deze uitvoering is echt mooi. Ik heb helaas de eigenaar niet gesproken, maar deze gaat linea recta mijn virtuele garage in. Grappig is wel dat van veel hier geplaatste auto’s de eigenaar wel eens contact met mij opneemt en zegt van “Hey, dat is mijn auto”.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

10 Comments

 1. Deze vind ik ook erg mooi!

 2. Kan me voorstellen dat je deze auto mooi vind.
  Was toch een luchtgekoelde motor. Hans

 3. Lijk ook wel een beetje op een volvo. Of meer, de tijd waarin ze gemaakt zijn.

 4. Helaas ben ik niet de eigennaar van deze topper.
  Kan hem enkel maar van deze foto’s bewonderen.

 5. hij is prachtig..
  😉

 6. zo, wat een blitz kleurtje zeg! Dat staat hem goed!

 7. Hij ziet er leuk uit, maar die 50 pk is wel een afknapper hoor, dan kan je niet eens een suzuki alto of een subaru mini jumbo bijhouden….

 8. Mooie klassieker, hij ziet er nog puntgaaf uit.

 9. Deze hoort er zeker bij, wat een mooi monster.

  Love As Always
  Di Mario

 10. Ik ga voor de kleur… geweldig…!!
  Fijne zaterdag Sjoerd.

Geef een reactie