Restspanning in Beek.

Trafohuisjes bVision.nl

MeiHet bijgaande huisje staat in de gemeente Beek. Het staat een beetje moedeloos midden in het veld. Daar waar eerst een grote sporthal stond, staat nu alleen nog maar dit treurige geval. Dacht ik tenminste toen ik deze al wat oudere foto’s wilde plaatsen. Maar je moet je overtuigen denk ik dan maar. De Google foto’s gaven dit ook nog aan, maar op Bing is te zien dat dit huisje aan de Vondelstraat er niet meer is, het mooie parkje is inmiddels helemaal bebouwd. En dit zijn dus historische foto’s. (Mei 2012)

Trafohuisjes bVision.nl

Beek staat vooral bekend om zijn vliegveld, inmiddels omgedoopt tot Maastricht-Aachen airport, maar Beek is al een oud stadje en heeft zeker meer te bieden. Zo zal menig wielrenner de Adsteeg omhoog zijn gegaan richting Schimmert, kunt u er nog steeds de oude distilleerderij zien waar het “Elske” gemaakt werd. En had het als eerste in de regio een winkelcentrum buiten het dorp, de Makado. Half Limburg ging er destijds naartoe om dit concept te bekijken.

Trafohuisjes bVision.nl

Op Google is de oude situatie nog te zien, maar inmiddels is het hele terrein verbouwd en opnieuw ingericht. Het trafohuisje is er niet meer…

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

19 Comments

 1. Off topic. Merijn gaat iedereen via facebook en het Leidsch Dagblad op de hoogte houden, dus ben benieuwd.

 2. Ja, zo gaan die dingen. Was dit huisje bijna in vergetelheid geraakt, maar nu toch vereeuwigd op internet. Mensen blijven ook maar breken en bouwen.

 3. Goed dat je het nog een keertje hebt nagekeken. Mijn man zegt altijd: meten is weten 😉 De laatste foto heeft iets treurigs…
  groetjes Kakel

 4. Overal wordt maar gebouwd. Maar goed dat je de weg zo goed kent daar in de buurt. Daarom weet je uiteindelijk alles weer te vinden.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Je hebt weer een onbekend stukje Limburg, dat nota bene bij mij om de hoek ligt, voor mij ontsloten. Hoe bevalt het trouwens in je 63e levensjaar? Sorry, twee dagen te laat, maar alsnog van harte proficiat met het succesvol en gezond voltooien van de eerdere 62 levensjaren. En een paar jaar eerder stoppen is je van harte gegund! Jammer, erg jammer voor jou dat het er niet van dreigt te komen. Aan de andere kant weet je het maar nooit….

 6. Zo worden er veel lege plekken weer bebouwd, denk dat het laagspanningsnet wel verplaatst zal zijn. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 7. Ik ken Beek alleen maar van de luchthaven. Toen onze ver weg zoon de eerste definitieve stappen richting ver weg nam was het daar dat hij het vliegtuig nam

 8. Zijn functie verloren en door de tijd ingehaald…….

 9. Het is nu dus verdwenen … beter.
  Want het geheel ziet er maar triestig uit.

 10. Een echt fraai stuk van een gebouw vind ik het niet, niet echt een gemis dat het weg is. In Purmerend is ook een makado winkelcentrum, die is niet echt de moeite van een bezoek waard.

 11. Zoals het er in de laatste dagen van zijn bestaan bij stond, is er niet echt veel verloren gegaan aan het verdwijnen van dit trafohuisje, lijkt me.

 12. Marjolein zegt het ook al, niets blijft wat het is en zo gaat dat ook met trafohuisjes…

 13. Ook huisjes die niet meer zijn verdienen een plekje. Beek ken ik ook.

 14. Goede morgen Sjoerd, jammer dat zo’n stuk land weer bebouwd wordt, kinderen zouden er een heerlijke speelplek aan kunnen hebben, zo’n verwilderd stuk land, nar als de plekken waar wij vroeger speelden. Maar daar zal de grond wel te duur voor zijn geweest.
  Ik wens je een fijne zondag toe.

 15. ja, wie ging er niet naar de makado, ik ben er zelfs al geweest, vanuit belgie, het is een van de mooiste winkelcentra kortbij de grens.
  En dat huisje ken ik natuurlijk niet, ik let er eerlijk gezegd ook niet op

 16. Mijn man heeft lange tijd minimaal een dag per week gewerkt in Beek, bij de KPN locatie daar vlakbij de luchthaven

 17. tegenwoordig is al het oude weg voor je het goed en wel weet en vervangen door nieuwbouw. Hier ben ik soms ook verrast door de veranderingen in mijn omgeving.

 18. Zo zie je maar, niet alles blijft zoals het is.
  Mooie zondag.

 19. Goed dat je het nog even nagekeken hebt, we willen natuurlijk wel juiste en up to date informatie 🙂

Geef een reactie