Ford Ranchero

click to see the pictures big

bVision & Photography

De Ford Ranchero 500 die je hier deze week ziet is mij toegestuurd door Di Mario van Dimario.info. De eerste Ranchro’s werden geproduceerd door Ford in 1957. Niet op basis van een Pick-up, maar op basis van een sedan. Hievan werd een tweedeurs stationwagen gemaakt met een geintegreerde laadbak. Hij lijkt een beetje op de Chevrolet Camino.

click to see the pictures big

bVision & Photography

De Ford Ranchero die hier staat werd geproduceerd in 1972 en is een zogenaamde sixth generation version en naar mijn idee een van de mooiste versies. Uiteraard voor Nederland te zwaar gemotoriseerd met een 5 liter V8 motor. Maar dat is opgelost door het plaatsen van een G2 gasinstallatie. Ik twijfel nog even of deze in mijn virtuele garage mag…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

 1. Wat een waanzinnig mooie wagen vooral die bak is geweldig natuurlijk.

 2. Wauw…… die open bak achter, had ik even niet zien aankomen zo… prachtig!
  X

 3. Ik dacht dat het een Chevrolet was. Mijn kennis van auto’s is dan ook nihil. De auto ziet er nogal eh…uitsloverig uit. Niets voor mij!

 4. Mooi hoor ik hou er ook van.

 5. Een stoere bak is dat, maar praktisch is hij niet, de standaardmaat voor auto’s hier is de fiat panda, de rest kan je hier nergens parkeren.

 6. Wat een machtige Amerikaanse bak, ziet er heel gaaf uit.
  hoor de 8 cilinders al ronken. Hans

 7. Als Ford rijder, negen stuks gehad, en nu nog twee KAtjes, ben ik niet gecharmeerd van deze… een beetje teveel. Fijn weekend

 8. Man man, wat een wagen weer! Hij past weliswaar precies in dat parkeervak, maar fileparkeren lijkt me toch wel erg ingewikkeld met deze kanjer.
  Zelf zou ik hem alleen daarom al niet willen hebben, maar in jouw virtuele garage mag hij toch niet ontbreken, lijkt mij. 🙂

 9. Voor zo’n wagen is mijn garage volgen mij veel te klein.

 10. Goede morgen Sjoerd, wat een enorme bak en hij lijkt ook nog eens met kameleon-lak te zijn gespoten, hij verandert van blauw in bruin terwijl je de foto’s bekijkt.
  Ik wens je een fijne zaterdag toe.

 11. Hij is natuurlijk in perfecte staat. Een plaatje om te zien. Ik zou er nooit een willen hebben, maar dat is weer wat anders.

 12. Als hij bij jou er niet in mag, dan mag hij er bij mij wel in…. Ik vind het wel een brute bak.

  Love As Always
  Di Mario

Geef een reactie