Het waren niet echt die mooie paasdagen die we verwacht hadden, maar het is ook nog vrij vroeg in april, de ijsheiligen zijn nog ver weg, en zo slecht was het weer dit jaar nog niet. De IJsheiligen zijn overigens St. Mamertus, St. Pankratius, St. Servatius en St. Bonifatius. Zij vieren hun naamdagen op achtereenvolgens 11, 12, 13 en 14 mei. Daarna begint een periode waarin de nachtvorst niet meer voor zou komen. En dat duurt dus nog ruim een maand. Bijna hadden we dan ook alvast wat geraniums willen kopen voor de bloembakken voor aan het huis, maar we hebben ons bedacht. We gaan niet achter de geraniums zitten, maar voor de Orchisplantjes. Volgens mij was het dan ook overal rustig bij de tuincentra.
Vandaag gaan we gewoon weer aan het werk, we is dan niet mijn vrouw, die blijft gewoon een weekje thuis, genieten van een paar restdagen van het vorige jaar. Het is ondanks, of dankzij, de vele vakanties nog behoorlijk druk bij ons, dus vervelen hoeven we ons echt niet. Wat ik wel nog in het weekend heb gedaan is een plaatpizza gebakken, yammie. Voor de liefhebbers de ingrediënten die erop zaten en uiteraard is het deeg zelf gemaakt met bloem,gist, suiker, melk en olijfolie.
De ingrediënten voor een vierpersoons Plaatpizza:
1 snufje (1g) grof zeezout
2 eetlepels (10g) gekruide tomatensaus
2 eetlepels (10g) kappertjes
1 stuk (80g) rode ui
150 g mager gehakt
2 stuks (50g) tomaat
1 stuk (80g) groene paprika
4 eetlepels (10g) 30+ kaas
150 g hamblokjes
1 stuk (50g) appel
1 stuk (25g) bosui
100 g rucola
1 stuk (200g) mango, een sensatie !!
25 g gorgonzola
1 stuk (100g) prei
1 theelepel (5g) rozemarijn, vers
De Pasen voorbij
en ik ben lekker vrij
want t/m a.s. zondag ben ik uitgeroosterd. Ja Sjoerd, in de gezondheidszorg heb je nu eenmaal werkdagen en vrije dagen. Lekker recept, ga het eens proberen.
Groetjes
Mara
Ha Sjoerd,
Heerlijk, zelf bereiden is veel gezonder, heb het recept verstuurd naar lief.
We hebben nu de tomaten plantjes in ons kasje gezet. oma
Dat ziet er geweldig uit, Sjoerd!
ziet er heerlijk uit maar ik waag me er niet meer aan, pizza maken is niet voor mij weg gelegd, helaas……….
Ziet er heerlijk uit.
Die ijsheiligen heb ik nooit begrepen.
Het komt vrijwel niet voor nachtvorst half mei maar zou toch zomaar kunnen 🙂
Zalm, dat spreekt mij wel aan… ik zal het even doorgeven aan de kok, alhier.
Hé wat leuk dat recept voor de plaatpizza… tijdje geleden alweer dat ik die heb gemaakt…. dat ga ik binnenkort weer eens uitproberen…Het was hier ook een druiligere Pasen…Agnès
Nou.. 😉 met andere dingen erop, smaakt het mij vast beter. 😛
Dat klinkt goed en smakelijk. Ik zal het recept hier doorgeven, want wij eten ook regelmatig zelfgebakken plaatpizza, en variatie is altijd welkom.
Deze sla ik dus echt op. Want het leest om van te smullen…..
Als je vrouw je zát is, mag je wel hier komen wonen, hoor! Een man die zulke lekkere dingen klaar maakt is de droom van elke vrouw. Als je dan ook nog knap, rijk, humoristisch, intelligent en sportief bent…………weinig eisen heb ik, hé? Hahahaha. Ik kraam maar onzin uit, hoor!
Ziet er vurrukkuluk uit. Ik heb al wel geraniums gekocht, ze zijn mooi vol en stevig, die redden het wel.
Hai Sjoerd,
dit is een TOP!recept.
Ik ga er meteen een kopietje van maken en zet het dit weekeinde aan mijn geliefde voor.
Ik doe er alleen geen ham in.
Maar voor de rest ; alles.
Bedankt…
En wat heerlijk, dat je vrouw lekker een week mag genieten van de restdagen…
Ik hoop wel, dat het iets mooier weer wordt voor haar!
Groet van Marlou
.
In plaats van vis, meer vlees er in, dan is het ook mijn Pizza!
Ziet er wel lekker uit. Ik vraag mij af hoe de rucola zich heeft gedragen, of heb je dat er pas later opgedaan?
De hamblokjes zou ik vervangen voor wat vis. Smullen.
Die pizza laat ik maar even staan. Brrr, ik moet er eigenlijk niet aan denken, maar dat ligt dan niet aan jouw pizza.
Love As Always
Di Mario
Water staat in mijn mond Sjoerd !
Dat ziet er lekker uit, en zal zeker heerlijk gesmaakt hebben..!!
Succes vandaag weer.