bVision.nl

bVision.nl

Een jaar erbij

Vandaag zijn we alweer een jaartje ouder, de jaren beginnen te tellen. Een paar uur klussen gaat nog wel op een dag, maar het moet ook niet veel langer duren, want dan wordt de recuperatie wat moeizamer en begint van alles te kraken. Wat wil je als geboren bent in een rampjaar. Aan de andere kant voel ik me best nog wel fit. Je moet uiteraard zowel geestelijk als ook lichamelijk wel bezig blijven. 71 jaar alweer, wie had ooit gedacht dat ik zo oud te worden, ik zeker niet…
bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Murals in Nijmegen (1)

Di Mario was een dagje naar Nijmegen en vond daar wat muurschilderingen waaronder deze van Roosart. Hij is wat ongunstig om op de foto te krijgen, hij zit n.l. in een donkere passage onder een gebouw. Maar dat doet niets af aan de kwaliteit van deze Mural. Het stelt de ondertekening voor van het vredesakkoord in 1698. Roosart is het beeldmerk van de 25 jarige Rosalie de Graaf. Die haar studie afbrak om aan het onzekere beroep van kunstenaar te beginnen. Met als motto “ga op zoek naar het doel in je leven”

Kunstenaar-muralist: Rosalie de Graaf(1999)
Bedrijf: Roosart – Doesburg
Artwork: ondertekening van het vredesakkoord in 1678 (2021)
Plaats: Nijmegen – Burchtstraat 12
website: Roosart Paintings

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Vrome spanning aan de Oostkaai in Menen

Francky stuurde me de bijgaande foto’s van dit bijzondere huisje wat staat aan de Oostkaai en Menen. Vlakbij de brug die over de het riviertje de Leie gaat. Hij was daar op bezoek met zijn dochter Eva en dacht uiteraard even aan mij bij het zien van dit huisje. Aan de voorzijde is het een gewoon trafohuisje, maar als je eromheen loopt krijgt het toch een vrome inslag

bVision & Photography

Wiki zegt hierover: Menen (Frans: Menin) is een stad in de Belgische provincie West-Vlaanderen. De stad telt ruim 34.000 inwoners. Naast Menen-centrum liggen binnen de gemeente ook nog de deelgemeentes Lauwe en Rekkem. In Rekkem ligt nog het dorp Paradijs, dat door de A14/E17 van Rekkem gescheiden is. Binnen Menen zelf liggen in het centrum nog twee aparte wijken en parochies, namelijk De Barakken en Ons Dorp. Menen zelf bevindt zich grotendeels ten noorden van de Leie, Lauwe en Rekkem meer oostwaarts ten zuiden van die rivier. De bebouwing in de stadskern van Menen, meer bepaald de wijk De Barakken ten zuiden van de Leie, sluit over de Franse grens aan op die van Halluin.

De kleine afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Bouwgevalletje

Ik ga wel eens waar ik niet gaan mag, en kom op plaatsen waar ik niet zijn mag. Dat is denk ik een beetje zoals de strekking van het verhaal is. Ik oordeel niet en ik veroordeel niet, maar ik vraag me wel af of hiervoor een bouwvergunning is afgegeven, of dat die gezien de plaats waar dit staat, niet nodig is. Ik bevind me hier midden in Heerlen op nog geen 50 meter van een straat met woningen aan de rand van een bebossing af. Het bouwgevalletje staat wel mooi ingebed en beschut onder hoge bomen. Aan de andere kant lijkt het me niet veilig om onder dat afdak aanwezig te zijn.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Roestieke zondag 114


Ik wens u allen een “roestieke” zondag vandaag. Maak er een mooie dag van en geniet van het leven.
Groetjes, Sjoerd

Zien

Het leven heeft mij dag aan dag
heel duidelijk laten blijken:

de mooiste dingen die je ziet,
die zie je zonder te kijken.

Ze blijven bij je bovendien,
Je hebt ze met je hart gezien.

©Toon Hermans

Op de foto: De Koumen (apr 2022)

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Chevrolet El Camino

De auto die u hier vandaag aantreft is op de foto gezet door John van het Naastmijnschoenen blog Hij stond op privéterrein daarom maar één foto. Jammer, want dit is een wolf in schaapskleren. De Chevrolet El Camino combineert nl het gebruiksgemak van een pick-up met het comfort van een auto. Hoewel hij veel kenmerken deelt met pick-up trucks, wordt de El Camino beschouwd als een personenwagen, wat betekent dat hij aan strengere veiligheidsnormen moet voldoen. Daarom is de El Camino uitgerust met een aantal veiligheidsvoorzieningen die men normaal niet vindt bij pick-ups. Dit omvat onder meer een verstevigd frame. Ofwel je ziet hier alleen de voorkant, de laadbak aan de achterkant kun je niet zien. die kun je wel zien in een eerder bericht hier: de Chevrolet El Camino van Dien.

merk
Chevrolet
model
El Camino
type
Vrachtwagen
kenteken
1-VFB-82
Kleur
Bruin
Bouwjaar
1983
aantal cilinders
8
vermogen
118 kW – 160 pk
cilinderinhoud
4998
brandstof
Benzine/Gas G2 installatie

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Alledaagse mensen (2)

bVision & Photography

Ik zou nog even terug komen op die alledaagse mensen in Valkenburg. De bovenstaande foto kon ik pas maken nadat ik dat stelletje oude ‘menschen’ had weggejaagd van de zitplaatsen. Kom zeg oprotten, juljie kunnen kiezen, of wel of niet op de foto. Ik had er niet bij gezegd dat ik de foto toch zou plaatsen. Was leuk geweest als het zo gebeurd was. In werkelijkheid waren deze mensen zelf opgestaan zodat ik een foto kon maken. Wel met enige hilariteit.
De Alltagsmenschen, of alledaagse mensen, zijn levensgrote betonnen beelden van mensen in alledaagse situaties, gemaakt door de Duitse kunstenaars Christel en Laura Lechner. Deze beelden stralen warmte, humor en herkenning uit, waardoor ze een glimlach op het gezicht van voorbijgangers toveren.
Twee opmerkingen nog hierbij.
1. Ik had natuurlijk met AI deze ‘menschen’ om kunnen transformeren maar dat heb ik echt niet gedaan. 2. De grap van gisteren met AI was inderdaad gebaseerd op de verhalen over Nonkel Juul, de creatie van Suske aka Francky.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog