Mini en Maxi

Mijn eerste en mijn laatste auto bij elkaar. Vandaag geen uitgebreide aflevering van de virtuele garage, maar een beeld wat ik toevallig zag toen ik uit het raam van mijn kantoor naar onder keek. Niet heel erg scherp, maar dat lag een beetje aan de al geruime tijd niet meer gewassen ramen van het kantoor. Wat we over een maandje overigens gaan inruilen voor een mooi nieuw kantoor. Heel bijzonder, mijn eerste nieuwe auto was destijds een mini 1100 special, een donkerblauwe mini met een zwart dak, en nu een donkerblauwe Peugeot met een zwart dak. Alleen is het formaat wat gegroeid, net zoals ikzelf b.t.w.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Kerk H. Antonius van Padua (Vrank)

De kerk gelegen tussen de voormalige mijnwerkerskolonieën Vrank en Husken is eigenlijk een waar kunstenaarscollectief. Dat begint al met de ontwerper van de kerk, de bekende architect Frits Heuts. Om deze kerk stabiel te houden terwijl aan alle kanten gebouwen te lijden hadden van de verzakkingen door de mijnbouw, werd deze kerk gemaakt van beton, staal en uiteraard steen. Diverse bekende kunstenaars verleende hun bijdrage aan o.a. de ontwerpen van de verschillende glas-in-lood ramen, Charles Eyck, René Smeets, Reinald Rats, Henri Jonas en H. Schoonbrood en later in 1950 Hub Levigne. De bezoekers van de kerk kwamen uiteraard uit de nabije mijnwerkerskolonieën. Daar woonden ongeveer 2000 mijnwerkers van zowel Nederlandse als Poolse, Hongaarse, Oostenrijkse, Tsjechische en Italiaanse afkomst. Ook de ouders van mijn vader hadden daar een huisje, echte Friezen verhuist van Ljouwert naar Heerlen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Murals Heerlen: House of Colors

Heerlen staat bij de pers bekend als de muralhoofdstad van Nederland. De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art vormen alle ruimte krijgen. Ik probeer als inwoner van de gemeente Heerlen vele van deze murals te fotograferen en in de belangstelling te brengen:
Dit meters hoge portret is van het model Myrthe Bold en is te vinden op de zijmuur van het House of Colors aan de Huskensweg 17 in Heerlen. Volgens mij een voormalig kantoor van de Oranje Nassau Mijn l. House of Colors biedt op dit moment plaats aan creatief talent uit de meest uiteenlopende disciplines. Daar past dit portret gemaakt door JDL Streetart (Judith de Leeuw) uit Amsterdam heel goed bij. het model, Myrthe Bolt is verbonden aan het Models Rock Agency, dat ook in het House of Colors een plaats heeft.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Pizza

Je hebt van die dagen dat het absoluut niet lukt zoals je dat wil. Had ik me bedacht dat er vast niemand op zit te wachten om een verhaal over mijn superieure pizza’s aan te horen, met foto’s en alles erop en eraan. Kom ik achteraf tot de ontdekking dat ik wel foto’s had, maar nadat het wekkertje van de oven gepiept had en de pizza er uit kwam ik vergeten was om ook daar een foto van te maken. Hij was al verorbert voor ik er aan dacht. Stom natuurlijk. Dus makkers, staakt uw wild geraas, de pizza nadat die uit de oven komt, zal hier ook ooit nog wel eens verschijnen. Nu moet u het doen met een foto van de pizza voordat die de oven in ging.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

En nu de zon nog

Sinds afgelopen vrijdag zijn we de trotse bezitters van een twaalftal zonnepanelen, meer gingen er echt niet op het dak. Aan de ene kant van de straat waren ze de weg aan het opgraven, aan twee kanten verkeersregelaars en dan de hoogwerker aan mijn kant van de straat die ook regelmatig even de weg op moest. En dat langs de doorgaande weg van Hoensbroek Centrum naar Brunssum. Gelukkig verliep het plaatsen voorspoedig en stonden de verkeersregelaars ook in de meewerk stand. Nu moet ik zeggen dat als ik de garage in of uit moet ze ook altijd het verkeer even stil zetten, geen klachten hierover.
De jongens van Zonneplan hebben er verstand van en hakken natuurlijk vaker met dit bijltje. Om zeven uur begonnen, stikdonker nog en om half elf waren ze klaar. Alleen voor de zon hadden ze nog geen oplossing, daar moest ik zelf voor zorgen. Maar daarover kan ik kort zijn, die zit niet echt in de meewerk stand, regen, regen en nog meer regen, zo verdien ik er niets mee….

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Spanning in Hoenderloo

bVision & Photography

De bijgaande foto’s zijn gemaakt door Jeanne van sjannesblog. Ze kwam dit huisje tegen op de hoek van de Brouwersweg en de Weikamperweg in Hoenderloo terwijl ze het Marskramerpad van Hoenderloo naar Klarenbeek volgden. Zo kom je al wandelend over de Utrechtse heuvelrug nog eens wat tegen. Het Marskramerpad brengt je langs de wandelroute van de marskramers die langs oude handelssteden als Oldenzaal, Deventer en Amersfoort trokken om hun snuisterijen en wonderzalfjes aan te bieden. De moderne marskramers bestoken u per email, die vindt je niet meer langs de weg.

bVision & Photography

Je vraagt je af wat een trafohuisje daar in the middle of nowhere doet, maar dat terzijde. Het is een keurig onderhouden huisje met verschillende lagen mooi metselwerk. In mijn beleving heb ik het huisje nog niet in duplo, helemaal uniek dus.
Ik kan begrijpen dan net daar, aan de voet van het Nationale Park De Hoge Veluwe, Landgoed de Miggelenberg plaatst. Het is een mooie bosrijke omgeving, niet voor niets liggen er naast de Miggelenberg nog een dertigtal andere vakantieparken in de buurt.

bVision & Photography

Op Google Maps kun je het trafohuisje goed zien, dus als je het met eigen ogen wil bekijken, grijp je kans en rij naar Hoenderloo

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek