Verder met ontspullen

Soms begrijp ik het niet, zijn we aan het ontspullen sorteren we alles netjes uit en dan is het weer niet goed. Zo reden we netjes met de twee koffiezetters (ene gekocht twee defecte opruimen) en wat andere spullen naar het milieupark van de RD4 in Heerlen, en dachten ook wat oude grote glazen vazen mee te nemen, glaswerk mag je daar ook gratis deponeren, paste het niet in de inworp opening van de glascontainer die er stond. Eerst maar eens een medewerker aangeschoten. Meneer, was de vraag van de medewerker, zijn het kapotte ruiten. Waarop mijn antwoord uiteraard was neu, glazen vazen. Oh, zei de man, gooi die dan maar bij het restafval. Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen, dag milieu… Pipo de clown en Mamaloe wisten het wel.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

De dood van een koffiezetter

Je hebt van die dagen die beginnen helemaal verkeerd. De na een paar jaar in gebruik zijnde koffiezetter liet het hoofd hangen en stortte volledig ineen. Snel opgetrommelde laatste hulp mocht niet meer baten. Terwijl mijn zoon en ik nog afscheid konden nemen werd mijn vrouw per kerende elektronische post op de hoogte gesteld van het overlijden. Maar daarom niet getreurd, we hadden jaren geleden een Nespresso koffiezetter in het rusthuis gebracht, snel even naar de Lidl, een lekkere Lungo uitgezocht, en meteen aan de slag. Maar wat we ook probeerden om deze koffiezetter te reanimeren, geen resultaat. Voor niets naar de Lidl en nog steeds geen bakkie koffie. Dan moet je Blue Cool blijven anders loopt het uit de hand, mijn vrouw bood de helpende hand en adviseerde om een nieuwe koffiezetter te adopteren. Na diverse instanties te hebben geraadpleegd hebben we er nu een nieuwe inwoner bij. Een boreling van meneer Philips, en ik gun hem een lang en fijn verblijf toe in onze mooie keuken. We hebben in ieder geval al genoten van zijn eerste kunsten…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Samen oma halen

Gisteren was Jeslynn op bezoek en moest opa uiteraard voor haar koken. Of ze dat dan ook wil eten is een andere zaak. Wat ze vandaag lekker vindt gaat er bij wijze van spreken morgen niet in. Maar eerst moesten we even oma van haar werk halen in Heerlen, daar hebben we deze Selfie gemaakt, op het bankje in de tuin van APG. Autorijden gaat weer lekker en ik voel me inmiddels weer in staat om te gaan werken. Ofwel morgen weer aan de slag. En nu hopen dat verdere perikelen de komende jaren wegblijven, daar zit een mens niet op te wachten

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Wat gaan we doen na ons pensioen

bij Vlinder1960 las ik een stukje over Mind Mapping. Ofwel je gedachten in kaart brengen. Ze wil over een aantal jaren stoppen met werken en beschrijft hier in een mindmap wat daar allemaal bij komt kijken. Zo gaf ik aan dat ik over acht maanden stop met werken en me eigenlijk nog niet gerealiseerd heb hoe en wat ik allemaal na mijn pensioen ga doen, mijn vrouw moet dan nog enkele jaren werken. Een idee is om daar ook een mindmap van te gaan maken om zo beter voorbereid te zijn op het afscheid. En daar heb ik wel even tijd voor over. Jullie zien vanzelf mijn vorderingen op dat gebied verschijnen. Lijkt me een hele uitdaging, want ik weet nog niet hoe ik daaraan moet beginnen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Trafohuisje aan het Tiendplein in Rotterdam

bVision & Photography

De bijgaande foto’s van dit vroegere multifunctionele huisje zijn door Di Mario van Di Mario.info genomen. En zoals gebruikelijk had hij daarbij zijn eigen commentaar, en daarom laten we hem eerst even zelf aan het woord, voordat ik er mijn toevoegingen bij zet:

bVision & Photography

Di Mario:
Rotterdam echwel. Als je er toch bent, dan moet je meteen maar mooie plekken opzoeken en als je dat doet, dan moet je ook meteen maar huisjes op de foto zetten. De West-Kruiskade. Ooit de beruchtste straat van Rotterdam, tegenwoordig een hotspot voor foodliefhebbers van binnen en buiten de stad. De drugshandel is er de kop in gedrukt, maar spannend is het er nog steeds. Nu dankzij de vele toko’s en de keur aan Aziatische, Arabische en Caribische eethuisjes die je er vindt.

bVision & Photography

Oorspronkelijk is dit huisje uit 1926 en was destijds al uitgerust met een klokkenhuis, en wat normaal was in een stad als rotterdam, en met een urinoir. Het laatste werd rond 1990 (ja toen pas) vervangen door een bloemenkiosk, die inmiddels ook al verdwenen is. De klokkentoren bleef, gelukkig. Geweldig is, dat het dak met de terracotta decoraties alles heeft overleeft en toch prima in de omgeving past. Ook de functie van klokkentoren is er nog steeds, zij het met een iets futuristische opbouw. Dat geeft het geheel toch een zeker cachet.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Een verscholen Trabant

bVision & Photography

Inge van schrijfsels van mij vond de auto op de bijgaande foto’s en schreef hierbij:
Hallo Sjoerd,
Ik ben mijn foto’s aan het ordenen en vond toen deze in mijn verzameling. Ik weet niet wat voor merk auto het is maar dat vind jij vast wel uit. Hij stond in een schuur in de plaats Viehhofen in het Glemmtal, dat is het dal van Saalbach en Hinterglemm. Het is dat we er met de fiets langsreden dat ik ‘m zag, want de schuur staat met de rug naar de weg.
Groetjes,
Inge
Als ik dan deze Trabant zie, want dat is de merk van de auto op de foto’s, dan gaan mijn gedachten meteen terug naar het ontstaan van deze wagen, Ontwikkeld in de voormalige Audi fabriek in Zwickau en gebaseerd op de tweetakt pruttelmotor met voorwielaandrijving van DKW. De carrosserie was geheel van kunststof gemaakt. In Zwickau lag ook nog de voormalige Horchfabriek. die ook werd ingezet voor de productie van de Trabant. Het eerste model was de P50 die vanaf 1957 in productie ging, het model werd opgevolgt door de 600 en later door de 601. Je kon de auto alleen kopen bij voorinschrijving, en dan kon het nog jaren duren voor je er een in bezit had. Uitzonderingen waren onder andere artsen. Die kregen voorrang en wachten vaak maar een jaar op hun auto. Concurentie was er niet echt, dus je moest het er maar mee doen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek