Parkstad route (Leisure Lane) 1
Parkstad route (Leisure Lane) 1

Parkstad route (Leisure Lane) 1

bVision & Photography

Bij ons achterom loop een stukje fietspad wat ooit onderdeel zou gaan uitmaken van de z.g. Leisure Lane, inmiddels omgedoopt tot parkstadroute. Van Schinnen via Landgraaf richting Kerkrade. een route van ca 35 km door de oude mijnstreek, en gedeeltelijk op dezelfde route als het mijnspoor, wat destijds van Brunssum door Hoenbroek en Nuth naar de haven in Stein lag. het plan heeft jarenlang stil gelegen door Corona en ontbrekende vergunningen en nu heeft men dat weer opgepakt. Bij ons achterom wordt hard gewerkt aan het opnieuw maken van een viaduct over de Grubbelaan, om de twee mijnspoortrajecten weer aan elkaar te verbinden en zo de voetgangers en fietsers vrij baan te geven. Dat kunstje moeten ze nog eens herhalen op de drukkere Pastoorkuilenweg, een stuk verder door. De foto’s laten de start zien van de voorbereidende werkzaamheden aan de twee brugzijden hierachter. Ik hou u op de hoogte van de werkzaamheden. Medio 2024 moet het klaar zijn. Parkstadroute:
Parkstadroute 1
Parkstadroute 2
Parkstadroute 3

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

23 Comments

 1. Pingback: Parkstad Route (leisure Lane) 6 – bVision.nl

 2. Pingback: Parkstad Route (Leisure Lane) 5 – bVision.nl

 3. Pingback: Parkstad Route (Leisure Lane) 4 – bVision.nl

 4. Pingback: Parkstad route (Leisure Lane) 3 – bVision.nl

 5. Pingback: Parkstad route (Leisure Lane) 2 – bVision.nl

 6. hanscke

  Leuk om te volgen. Ik vind het altijd mooi om te zien hoe zo’n werk stukje bij beetje vordert. Ik vraag me altijd hoe de werkmensen aangestuurd worden. Horen zij elke dag wat ze nu moeten doen, of hebben zij al een breder beeld van hoe het komen gaat. Van die tekeningen word ik niet altijd wijzer. pas als het klaar is zie ik wat men bedoeld had.

 7. Een goed fietspad nodigt uit om te gaan fietsen.
  Eigenlijk is het een historische route het fietspad.
  Hopelijk wordt het fietspad gelijk veilig aangelegd. 😉 Hans

  @ nou vandaag ook een donkere natte dag, brr.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.