Murals Heerlen – Cinema Quatro

Heerlen staat bij de pers bekend als de muralhoofdstad van Nederland. De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art vormen alle ruimte krijgen. Ik probeer als inwoner van de gemeente Heerlen vele van deze murals te fotograferen en in de belangstelling te brengen:
Vandaag de mural op Cinema Quatro (voormalige H5) in het centrum van Heerlen, gelegen op de hoek van de dr. Poelsstraat en de Geleenstraat. Niet te missen zou je zeggen, met op de achtergrond de afbraak van het oude stadskantoor waar voorheen een vestiging van Vroom & Dreesmann in zat.
De mural is gemaakt door de kunstenaars Pichi & Avo, een street art duo uit Valencia. Hun werk is een mix van klassieke beelden in een modern jasje en kun je vinden over de hele wereld. De mural is vanuit het centrum gezien de entree van het nieuw te ontwikkelen Romeins Kwartier. Verder komen er o.a. een nieuw Romeins museum, en realiseert de Provincie Limburg ‘De Vondst’, het centrum voor Archeologie in Limburg, in dit gebied.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Mijn tuin: Papaver Oriëntale (2)

bVision & Photography

Ja hoor, hij is open, en een paar bloemen van deze papaver orientalis laten zich al zien. Meteen bezocht door diverse hommels en/of bijen is dit echt een aanwinst in de border. Groot, rood en opvallend in de tuin. De kleur spat er gewoon vanaf. Deze papaver is goed winterhard als hij in de winter maar niet te nat staat. Alleen verplanten vind hij niet zo leuk

bVision & Photography

Even nog het fotootje naar boven halen zo als het er vorige week bijstond. Een en al groen en nog in de knop. Hier wordt ik nou blij van…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Weekendje Jeslynn

Ons spookje was in het weekend ook twee keer in da house, en dan komt van wat doen weinig terecht. Alhoewel spookje langzaam omgetoverd is naar (on)geleid projectiel en ze uiteraard ook kenbaar kan maken wat ze wel of niet wil, is het een lief kind en een genot om haar in huis te hebben. Zo weet ze ook goed aan te geven wat opa moet koken. Gisteren vlees met broccoli en uiteraard geen aardappelen, maar dat mag de pret niet drukken. Zaterdag was het zelfgemaakte pizza, een eenvoudige voor haar en oh ja, uiteraard een waterijsje met opa eten als nagerecht. Zo’n weekend is voorbij voordat je er erg in hebt. Ze heeft ook een nieuw plekje om even uit te rusten, de schapenvacht van de katten op haar speelgoedkist.

bVision & Photography

Een PZEM kotje in Kerkwerve

bVision & Photography

Dag Sjoerd
Je zat omhoog begreep ik en ik weet er nog een paar, zodoende. Deze staat langs de Zandweg in Kerkwerve. Er staan een paar boerderijen verder niets. “steat ut ur goed op dienk je?’. Vroeg de boer die daarachter woont en inmiddels naar buiten was gekomen. “’k dienkut wè ô” antwoorde ik, want hoeveel foto’s kan je van zo’n huisje maken. Je bent weer even gered en ik weet er nog twee. Die komen binnenkort.
Groetjes Ria van Ria’s weblog

bVision & Photography

Als je van Kerkwerve naar Zierikzee wil kom je er niet omheen om dit via de zandweg te doen. En dan passeer je ongeveer halverwege de zandweg deze boerderij waar dit mooie trafohuisje van de PZEM ligt. PZEM staat dan voor Provinciale Zeeuwse Electriciteits Maatschappij, maar dat mag duidelijk zijn. Laat u niet verassen door de bomenpartij op de Google foto, die zijn inmiddels allemaal gerooid.

bVision & Photography

Het dorp Kerkwerve ligt op Schouwen-Duiveland, vlakbij de historische stad Zierikzee. Kerkwerve is waarschijnlijk rond 1200 ontstaan bij de bedijking van Schouwen. De kerk ligt op een verhoging die ook wel werf of werve werd genoemd. Daar dankt het dorp zijn naam aan

bVision & Photography

Kerkwerve staat bekend om het jaarlijkse Open Zeeuws Kampioenschap Palingroken. Tientallen palingrokers strijden om de eer bij recreatieboerderij Van Langeraad. Met geduld en met precisie afgewogen ingrediënten worden de palingen in rookovens bereid. Ik denk dan meer aan Volendam dan aan Zeeland, maar daarvoor ben ik Blogger en geen palingroker. Meer informatie kunt u vinden op de website van het VVV van Zeeland

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

DUESENBERG J CONVERTIBLE PHAETON

bVision & Photography

In de laat twintiger jaren leverde de goede race resultaten van de Duesenberg broers niet de gewenste verkoop resultaten op van hun model A dat duidelijk aan vervanging toe was. De bekende Errett Lobban Cord zag wel wat in de auto’s die de gebroeders Duesenberg maakte en in 1926 kocht hij de de Dusenberg Motors Company op. Na eerst een tussenmodel (X) verscheen in de herfst van 1928 het model J op het circuit.

bVision & Photography

Met zijn krachtige inline acht-cilindermotor was de Model J de snelste, duurste en meest exclusieve auto in Amerika. De bouwers van koetswerken stonden in de rij om dit chassis van een koetswerk te voorzien. met o.a. Willoughby, LeBaron, Murphy, Franay, Gurney Nutting. Het werden later stuk voor stuk collectors items. Voor mij zijn dit ook de mooiste en elegantste auto’s uit de Amerikaanse automobielhistorie.

bVision & Photography

Het model op de foto’s is een model J met een elegant LeBaron All-Weather Phaeton-koetswerk. Een echt voorbeeld van een kwaliteits concoursmodel. Maar dat mag ook wel met een prijs van ca 1,295,000 dollar. Het model is in 2013 door Greg Morrell van Mosier Restorations in California gerestaureerd. De restauratie heeft drie jaar geduurd met een werkelijk schitterend resultaat. De auto staat te koop bij Hyman Classics cars waarvan u in de sitebar een link vindt.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Mijn balkon

Ik reageerde gisteren op de site van Nicole (huisvlijt.com), die wat balkontips uitdeelde, met de opmerking mijn balkon is groen. Maar als ik naar de onderstaande foto kijk moet ik kleur bekennen, de viooltjes en de bloeiende kamperfoelie springen er gewoon uit. En de kamperfoelie, die van de straat naar boven slingert, ruikt heerlijk bedwelmend. De viooltjes raken langzaam uitgeput, die staan er al een paar maanden. Toch eens kijken of ik nog ergens budget vrij kan maken om die te vervangen… Voor de rest houden we het even rustig hier, gisteren ben ik geveld door een allergische reactie, en ik weet niet eens waarvan of waardoor.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek