bVision.nl

bVision.nl

Passwords – door Frank

Passwords of wachtwoorden zijn zoals u weet bedoeld om hen die ergens niets te zoeken hebben buiten houden. Maar tot mijn niet zo grote verbazing zag ik vandaag ergens de top 500 van meest gebruikte wachtwoorden, uit een hack (bij Adobe) ooit boven water gekomen. Miljoenen wachtwoorden werden toen buitgemaakt; 71% van die wachtwoorden staat in deze top 500. Op nummer 1 staat met stip 123456 meteen gevolgd met 12345 en 123456789. qwerty scoort ook hoog en natuurlijk niet te vergeten abc123, password en de namen van geliefden, ga zo maar door. De natte droom van iedere hacker. Je hoef dus niet eens een hacker te zijn om met enige zekere kans van slagen bij iemand in zijn Facebook, email of wat dan ook binnen te geraken. Probeer maar en pak er meteen een lijst van populaire voornamen bij want die komen ook vaak voor. Door mijn werk heb ik regelmatig te maken met mensen die hun wachtwoord vergeten zijn of meerdere keren verkeerd intypen zodat ze geblokkeerd worden. Het is dus moeilijk om wachtwoorden te onthouden, zeker als je met het huidige internet er gewoon tientallen moet onthouden dan is de kans groot dat je hetzelfde wachtwoord ook tientallen keren gebruikt. Bij ons op het werk verplicht “het systeem” om een enigszins “sterk” wachtwoord te kiezen, en ook nog eens om het iedere maand te wijzigen. Om het nog lastiger te maken mag het nieuwe wachtwoord ook nog eens nooit gebruikt zijn. Vaak hoor ik mensen dan ook zeggen: “Ja maar ik heb niets te verbergen”, waarom toch zo moeilijk. Hetgeen toch enigszins naïef is. Een sterk(er) wachtwoord bevat bij ons in het bedrijf minimaal 8 karakters, er moet een hoofdletter, een kleine letter, een cijfer en een bijzonder teken in zitten. Dat klinkt heel moeilijk, maar bijvoorbeeld December-2013 voldoet al aan die eis. Maar als je er tientallen moet onthouden dan moet je een systeem bedenken dat je ze toch kunt onthouden ook al heb je overal een ander wachtwoord; om bijvoorbeeld op Adobe terug te komen als je daar een wachtwoord voor nodig hebt zou je bijvoorbeeld *AdobE4Piet# kunnen maken en gmail zou bijvoorbeeld *GmaiL4Piet# kunnen zijn. Ineens is het een veel moeilijker wachtwoord dan bijvoorbeeld 123456 en het systeem hierin lijkt me duidelijk. Sommige websites laten die bijzondere tekens niet toe maar (Hoofd)letters en cijfers weer wel. Zorg ook dat een wachtwoord lang genoeg is. Mijn voorbeelden gelden bij de ene site hieronder nog als sterk, maar Microsoft wil het ook nog een langer hebben, voordat het predikaat “sterk” wordt gegeven. Hier www.microsoft.com en hier www.testjewachtwoord.nl  kun je de sterkte van een wachtwoord testen.

1912

Deze foto is gemaakt op wat nu de Nieuwstraat is in 1912, destijds was dat volgens mij nog de Flattestraat. Dat ze het überhaupt een straat durven noemen… De nieuwstraat was de plaats waar ons voormalige gemeentehuis ligt en het onderkomen van marechaussee gevestigd was. Een van de twee “hoofdstraten” van Hoensbroek.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Rusty

In het weekend heb ik me een beetje rustig gehouden en heb zoals iedereen kan zien mijn site in een kerstsfeer opgetuigd. Inclusief de ballen. Dat houdt wel in dat hij daarna dus weer moet veranderen. Maar daar mag ik dan nog even over nadenken. De laatste week van het jaar en de eerste week in het nieuwe jaar heb ik toch vrij.
Daarnaast heb ik me begeven in hogere kastsferen. De apothekerskast in de kamer heeft een opbergvak minder. Dat is opgeofferd aan een klein kerstdorp met draaiende molen. Op de foto wellicht niet heel goed te zien, maar de bedoeling is duidelijk. Geen katten die de zaak kunnen slopen, en netjes alles achter glas

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Spanning bij Sjakie in de chocoladefabriek

Trafohuisjes bVision.nl

Het huisje op deze pagina is van mijn eigen hand, het staat aan de Boschdijkstraat, tegenover de Verkadefabriek in de wijk ’t Zand. Het huisje is versierd met de tekst “verkadefabriek”rondom het hele huisje. Of het daar beter van is geworden weet ik niet. Het lijkt op zich een heel mooi oud trafohuisje, maar met alles eromheen gaat dat toch enigszins verloren.

Trafohuisjes bVision.nl

Het huisje staat ook voor het monumentale pand van de voormalige Willem ll sigarenfabriek. Beslist het aankijken waard. Voor de rest kan ik alleen maar zeggen kijk er eens naar en geef uw mening. Mijn voorkeur gaat uit naar een mooi schoon huisje.

Trafohuisjes bVision.nl

Coordinaten: 51.695344 en 5.297876 (Google)

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Trabbi in de reclame

bVision Photography

De foto’s van vandaag zijn gemaakt in evenementencentrum “All in Echt”, waar deze Oostduitse Trabbi furore maakt in de entree van dit complex waar je kunt bowlen, karten en nog veel meer dingen doen. De Trabbi heeft geen nummerbord meer en ik betwijfel of die ooit nog op de weg zal rijden, maar, zeg nooit nooit, want wie weet wat zo’n auto na een aantal jaren nog waard is. Momenteel betaal je voor een redelijk exemplaar tussen de duizend en vijftienhonderd euro. Niet dat ik er ooit ene zou kopen, geef mij maar de MG. Maar in deze ruimte mag hij best staan, er staan niet voor niets twee benzinepompen. Oh wacht, volgens mij loopt die tweepitter zelfs op tweetactbenzine.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Lange dagen

Deze week was een week van lange dagen, ’s morgens vroeg op, meestal rond half zes zo ongeveer, zeven uur beginnen, en als we dan mazzel heb zijn we tegen half zes thuis. Tenminste als ik geen uitje heb zoals deze week met karten en bowlen. En als we dan thuis zijn mogen we eens gaan nadenken over het eten. Gisteren was het acht uur voor ik uiteindelijk even rust kreeg.
Vandaag is de dag van onze nieuwe eetkamer stoelen. Ik ben benieuwd of ik nog weet hoe ze uitzien. We hebben deze namelijk een jaar geleden al besteld en op afroep laten leveren. Zo hebben we toch nog de tijd gehad om de oude te laten slopen door de kittens, die inmiddels katten zijn, en laten ze de nieuwe wellicht met rust. Mijn zoon neemt ze in ontvangst zodat we bij thuiskomst pas zien hoe het geworden is. Wel spannend, maar uiteraard ook leuk zo vlak voor de kerst. Gisteren heb ik een stapel verhuisdozen geregeld op het werk, zodat mijn dochter haar huurhuis kan verlaten en kan gaan pakken voor de verhuizing eind december naar haar pas gekochte woning. Alsof we nog niet genoeg te doen hebben in december. U ziet, de logjes worden korter naarmate de tijd minder wordt die ik eraan kan besteden. Maar dat komt wel weer goed, hoop ik.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Spaghetti bVision

Laat ik vandaag eens even een recept plaatsen voor het maken van spaghetti volgens een niet al te alledaags concept. De basis was een recept met spullen uit de kast aangevuld met ontbrekende ingrediënten uit de winkel. Ik heb dit gisteren gemaakt en het was volgens de slachtoffers heerlijk. De ambulance voor mijn deur gisteren avond was voor de overbuurman, mocht u op vreemde gedachten komen.

de benodigdheden:
– 400 gram mager rundergehakt.
– een kleine winterwortel
– pak spaghetti
– twee uien
– twee teentjes knoflook
– een klein blikje tomatenpuree
– een blik tomatenblokjes (400 gram)
– Italiaanse kruiden
– rijst- of olijfolie
– melk
– 50 gram roomkaas of Crème fraîche
– geraspte oude kaas

het recept op zich is eenvoudig, maar het maken van de saus duurt minimaal een uurtje, maar dan heb je ook wat.
Het makkelijkste is een grote hapjespan te gebruiken voor de bereiding. Doe in de pan een eetlepel rijstolie of olijfolie en laat deze heet worden, doe hierin de gesneden uien en de fijngemaakte knoflook. Bak op niet te hoog vuur totdat de uien glazig worden, snij in de tussentijd de winterwortel in blokjes en voeg deze ook toe. Laat even meebakken en voeg vervolgens het gehakt toe. Nog steeds op matig vuur zodat het gehakt rul, maar niet te snel bruin wordt voeg een weinig gemalen zeezout en gemalen peper toe. Als alle gehakt een kleurtje heeft gekregen doe je er de tomatenpuree en de tomatenblokjes bij en een handje vol Italiaanse kruiden (vers of gedroogd). Laat het geheel ca. een uur pruttelen in de pan met het deksel erop. Zet de spaghetti op met water en een handjevol zout en bind de saus in de tussentijd met wat melk (flinke scheut en een half pakje roomkaas (Philadelphia of iets anders). Serveer de spaghetti met de saus en daarover wat geraspte oude kaas. U zult verbaast zijn over de zachte smaak van deze saus door de ietwat zoete winterwortel en de roomkaas. Jammie…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog